Україна стикається зі складнощами під час мобілізації через дії росії, про що розповів посол України в Сполученому Королівстві та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, росія не тільки веде війну на фізичному та інформаційному рівнях, але й впливає на когнітивну сферу, через що ухвалено деякі рішення, які ускладнили мобілізацію.

Залужний підкреслив, що Україна змінюється разом із менталітетом своїх громадян, і це впливає на підхід до мобілізації. Раніше ці підходи були більше схожі на радянські часи, однак тепер Україна прагне нового підходу, хоча часу на це недостатньо.

Залужний, фото з відкритих джерел
Залужний, фото з відкритих джерел

Посол зазначив, що найбільшим викликом є спілкування з суспільством, щоб люди зрозуміли важливість захисту своєї країни саме зараз. Залужний наголосив, що людські ресурси – це питання, яке залежить лише від самої України. Він висловив сподівання, що уряд знайде правильний підхід для зміни ставлення населення до мобілізації, особливо до готовності воювати.

Популярні новини зараз
Нічні заморозки накриють Україну: коли чекати на потепління до +17°С Затримали після оновлення даних у "Резерв+": адвокат розповів, як діє ТЦК Що не можна робити, якщо вас зупинили ТЦК: інструкції від юриста ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов'язаних
Показати ще

ЗСУ / фото: Pinterest
ЗСУ / фото: Pinterest

Дипломат також зауважив, що мобілізацію можна було б активніше впроваджувати ще в 2023 році, коли Україна воювала тільки проти росії. Зараз ситуація складніша через масовані атаки, включаючи удари дронів і постачання боєприпасів з інших країн до росії.

Боєприпаси, фото: скріншот з відео
Боєприпаси, фото: скріншот з відео

Варто пам'ятати, що ТЦК (територіальні центри комплектування) лише виконують свою роботу, і якби росія не почала війну, українці не отримували б повістки. Росія є єдиним ворогом, і її армія не дбає про своїх людей так, як це робить Україна. Наші військові проходять серйозну підготовку, перш ніж вирушити на фронт, тоді як російських солдат кидають у бій без належної підготовки.

Україна бореться за своє існування, а мобілізація є єдиним шляхом для захисту нашої землі. Якщо ми не захищатимемося зараз, росіяни можуть захопити наші домівки й примусять нас воювати вже не за свою свободу, а за їхні імперські амбіції.

Пропаганда росії намагається роздмухати антимобілізаційні настрої, просуваючи фальшиві наративи про несправедливість мобілізації в Україні. Проте важливо розуміти, що мобілізація була оголошена як відповідь на повномасштабне вторгнення і є єдиним способом зупинити агресора.

Раніше ми повідомляли, кого з українців не мобілізують?

Кабмін готується продовжити економічне бронювання- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, ТЦК погрожує ухилянтам серйозними наслідками.