Українські монети номіналом 50 копійок можна дорого продати колекціонерам. Проте цінуються лише окремі різновиди, і не всі з них старі. Про це свідчить інформація на спеціалізованому ресурсі violity.

Українці мають можливо непогано заробити на продажі рідкісних різновидів монет. Не обов'язково шукати старі копійки 90-х років, навіть відносно нові монети можуть оцінюватись у тисячі гривень.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Наприклад, монета номіналом 50 копійок 2003 року продається на аукціоні за майже 6000 гривень. Представлена ​​монета має досить рідкісний брак, отриманий під час карбування - "Подвійний удар".

Цінна монета. Фото: скрін violity
Цінна монета. Фото: скрін violity

Популярні новини зараз
Покаталася на човні і залишилася без попи: дівчина тепер не зможе жити без калоприймача Облави ТЦК: розкрили, як планують маршрути Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури Понад 11 000 гривень на дитину: в Україні почнуть виплачувати нову допомогу
Показати ще

Фахівці пояснюють, що такий брак виникає коли заготівка потрапляє під карбування два рази або більше разів. Зазвичай такі монети відправляють на утилізацію і вони не потрапляють у обіг.

Крім того, колекціонери можуть заплатити близько 10 тисяч гривень за 50 копійок 1992 року. Мова про різновид 4ААм, який ще називають "Луганський чекан".

Цінна монета. Фото: скрін violity
Цінна монета. Фото: скрін violity

"Різновид 4ААм особливий тим, що у нього на аверсі випуклий щит і вдавлений тризуб. На рядових монетах щит виконаний тонкими лініями, а тризуб опуклий", - пояснюють експерти ресурсу "Монети-ягідки".

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, за старі 10 копійок заплатять близько 20 000 гривень: українці можуть озолотитися.

Також наш портал інформував, купюри у вашому гаманці можуть бути в 100 разів дорожчі від номіналу: що цікавить колекціонерів.

Крім того, ми писали, нумізмати показали 5 копійок, які стоять як смартфон: як виглядають і де продати.