Якщо ви задумалися про те, щоб зробити своє житло чи бізнес енергонезалежнішим, Міністерство енергетики України пропонує низку програм кредитування для купівлі енергообладнання. Розберемося, як це працює, і що потрібно знати, щоб отримати кредит.

Про це Міненерго повідомило у Facebook.

З чого розпочати? Перше, що потрібно зробити – це вирішити, хто буде позичальником і на якому рівні прийматимуться рішення. За цим – заглянути на сайт Міненерго та вивчити доступні програми. Важливо зрозуміти яка програма підійде саме вам.

Електроенергія на приватних сонячних станціях
Електроенергія на приватних сонячних станціях

Коли ви вибрали відповідну програму, переходьте до наступного кроку – консультації. Перед тим, як бігти до банку, варто розібратися у технічних особливостях обладнання. Перегляньте відгуки, проконсультуйтеся з продавцем або експертом, і тільки після цього вибирайте конкретний пристрій.

Популярні новини зараз
Зустрічатимемо Сонце о 3 ночі: коли Україна востаннє перейде на "зимовий час" У ТЦК запропонували альтернативу тим, хто не хоче потрапити на "нуль" Мінекономіки готує нові правила бронювання працівників: що зміниться до листопада Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах
Показати ще

Коли ви вже впевнені у своєму виборі, зв'яжіться з одним із банків-партнерів програми (їх список також можна знайти на сайті Міненерго). Співробітник банку підкаже, які документи вам знадобляться, та допоможе розрахувати деталі кредиту.

Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay
Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay

Підписали договір? Залишилося встановити обладнання. Не затягуйте із встановленням – у договорі будуть прописані терміни. Після цього може знадобитися звіт для банку, щоб підтвердити, що обладнання дійсно встановлено та працює.

Якщо у вас виникли питання, не соромтеся звертатися до гарячої лінії 15-49 СТРУМ, де вам допоможуть розібратися з усіма нюансами.

А ми нагадуємо, YASNO оновлює тарифи з 1 листопада: кому готуватися до нових платіжок за світло

Раніше стало відомо про те, що клієнтам "Київтеплоенерго" дали час до кінця жовтня: що має зробити кожен

Читайте також, кондиціонери не лише охолоджують – вони можуть виробляти "халявну" електроенергію: як її використовувати