Астрономічні суми у платіжках за водопостачання можуть бути наслідком, якщо вчасно провести просту процедуру з лічильником. Про це нагадали фахівці "Київводоканалу".

Якщо споживач бачить на лічильнику одні цифри, а платіжці зовсім іншу суму, це може бути наслідком своєчасно не знятих і не переданих показників.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

У таких випадках водоканал використовує дані за попередні місяці та нараховує плату за середнім споживанням. Відповідно рахунок може бути більшим, особливо якщо обсяг споживання був меншим.

Водоканальники нагадують, що передавати також потрібно показники лічильників гарячої води, щоб правильно сформувати рахунок за каналізацію. Ця процедура є обов'язковою і для тих, хто тимчасово не проживає вдома та не користується водопостачанням.

Популярні новини зараз
Від шикарної моделі тікають хлопці через її дивні нахили: "Або я, або ці яйця" Старшокласникам готують неочікувані зміни: більше не будуть навчатись у школах Школярам переписали навчальну програму: як зміняться уроки у 5–7 класах Нові правила вручення повісток: що тепер будуть робити поштарі
Показати ще

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

"Якщо ви залишили домівку та не користуєтесь водою, все одно необхідно подавати показники з різницею "0" , тобто ті ж самі, що ви надавали минулого разу", - наголосили у водоканалі.

Клієнти "Київводоканалу" можуть передавати показники з 10 числа до останнього дня місяця. При цьому щомісяця з 1 до 9 число облікові бази закриваються для формування рахунків.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифний нокаут напередодні зими: як зміниться ціни на водопостачання у жовтні.

Також наш портал інформував, нові платіжки змусять голодувати: куб води подорожчає майже до 110 гривень.

Крім того, ми писали, лічильники та комуналка: правила, які вбережуть від захмарних сум у платіжках.