Пенсійний фонд попередив пенсіонерів про необхідність терміново відновити документи. Кому потрібно відвідати сервісний центр, розповіли у пресслужбі відомства.

Необхідність оновити пенсійне посвідчення з'являється, якщо у людини похилого віку змінилися особисті дані, наприклад прізвище.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

У такому разі пенсіонер повинен звернутися до територіального органу ПФУ за місцем перебування на обліку як одержувача пенсії та повідомити про зміни.

"Отримувач пенсії зобов’язаний повідомити Пенсійний фонд про зміну своїх персональних даних. Для цього слід подати відповідну заяву, до якої додати новий паспорт громадянина України та документ, на підставі якого внесено зміни", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Від +20 до заморозків: українців чекають різкі зміни погоди 570 гривень щоб не померти з голоду: пенсіонери отримають жалюгідні виплати Ніякої силової "бусифікації": ТЦК окреслили чіткі правила Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Для виготовлення нового паперового пенсійного посвідчення потрібно надати:

  • паспорт;
  • документ про надання реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний код);
  • кольорова фотографія 3 см х 4 см.

Додаток ПФУ. Фото: скрін youtube
Додаток ПФУ. Фото: скрін youtube

Особи, які не мають можливості особисто звернутися до ПФУ, можуть подати заяву та документи для внесення змін даних до пенсійної справи та виготовлення пенсійного посвідчення через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Раніше портал Знай повідомляв, хто не працює – той у старості голодує: яку пенсію дадуть особам без стажу.

Також наш портал інформував, на комуналку, шматок хліба та воду: хто з пенсіонерів отримуватиме понад 5 тисяч гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсію можна збільшити: у ПФУ розповіли, як забезпечити собі спокійнішу старість.