Цього року Верховна Рада України розглянула кілька ініціатив, які мають на меті вирішити питання пенсійного забезпечення людей, які були змушені покинути тимчасово окупований Крим.

Однак, попри ухвалення цих ініціатив, ситуація залишається складною, документ ще не почав діяти, адже Кабінет Міністрів ще має розробити необхідні нормативно-правові акти. Про це повідомляє голова правління КримSOS Олексія Тільненка.

Пенсіонерка / фото: Pixabay
Пенсіонерка / фото: Pixabay

На додаток, переселенці з Криму стикаються з труднощами, звертаючись до Пенсійного фонду. Експерти вказують на те, що при зверненні до відділень пенсійних фондів, заявникам повідомляють, що питання виплати пенсій людям, які перемістилися з тимчасово окупованих територій Криму та Севастополя, буде розглядатися лише після внесення змін до законодавства.

Кримський міст, скріншот: YouTube
Кримський міст, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Вдень до +29°, а небо вибухне громом: народний синоптик озвучив погоду на кінець вересня В школах з’являться нові класи: навчатимуться не всі "Росія здується": індійський астролог назвав місяць, коли в окупантів не залишиться сил на війну Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи
Показати ще

Олексій Тільненко зазначає, що наразі Пенсійний фонд України працює на основі старих постанов Кабміну, оскільки нові правила ще не розроблені. Він також підкреслює, що працівники фонду зазвичай не реєструють звернення пенсіонерів у своїй базі, а дають відмови лише усно. Це ускладнює ситуацію, адже в результаті державні органи та громадські організації не можуть точно визначити, скільки пенсіонерів з Криму насправді звертаються за виплатами.

Зараз, на думку голови правління КримSOS, необхідні зміни вже розроблені, і далі їх потрібно погодити з центральними органами влади перед ухваленням.

Раніше ми повідомляли, чи можуть збільшити урізану пенсію.

Пенсії українців опинилися під арештом- більш детально на Знай.ua.

Нагадуємо, кадровий голод на тимчасово окупованих територіях України.