З початку опалювального сезону почнуть діяти нові тарифи на тепло. Перерахунок вартості послуг проводять у низці міст України, у тому числі Ніжині, Чернігівської області.

Скільки доведеться платити населенню, розповів перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ніжинської міськради Федір Вовченко у коментарі "Суспільному".

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

З 1 жовтня буде застосовано економічно обґрунтовані тарифи на опалення з урахуванням подорожчання енергоносіїв. Зокрема для бізнесу вартість теплової енергії збільшиться на 6,2%, а для бюджетних організацій – на 4,5%.

Коригування ціни відбудеться і для категорії "населення", проте люди подорожчання не відчують, оскільки зростання тарифів заборонено мораторієм. Різницю між чинними тарифами та економічно обґрунтованим, як і раніше, буде покривати держава.

Популярні новини зараз
Медики з'ясували, що мастурбація покращує якість сну "Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

"Згідно законодавства, щороку перед опалювальним сезоном переглядається тариф. Для населення він не змінюється вже три роки, в зв’язку з мораторієм. Але для чого обраховується економічно обґрунтований тариф? Для того, щоб підприємства могли подавати на компенсацію різниці тарифів. Люди платять так само, а різницю компенсує держава", - розповів Федір Вовченко.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Мораторій на підвищення тарифів поширюється на природний газ, опалення та гарячу воду. Він має діяти до кінця воєнного стану та ще 6 місяців після.

Раніше портал Знай повідомляв, тарифний зашморг затягується: кому доведеться більше платити за воду та каналізацію.

Також наш портал інформував, комунальники грабують українські сім'ї платіжками у 50 тисяч за тепло, воду та газ: як врятуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть платити за газ, світло, воду та тепло лише половину ціни: кому дадуть знижку.