Українцям можуть відключити централізоване водовідведення, якщо їхня заборгованість перевищує 5000 гривень. Дане попередження зробили фахівці "Полтаводоканалу".

В Україні продовжує зростати заборгованість громадян за житлово-комунальні послуги, зокрема за воду та каналізацію.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

У "Полтававодоканалі" зазначають, що деякі споживачі ігнорують платіжки за послуги роками та ніяк не реагують на офіційні листи з проханням виплатити борг.

При цьому кошти, що надходять від споживачів, - єдине джерело доходу водоканалу. Ці гроші необхідні обслуговування устаткування, проведення ремонтних робіт, щоб забезпечувати безперебійне водопостачання.

Популярні новини зараз
Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть Українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку
Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Так, щоби мотивувати споживачів платити, водоканальники продовжують відключати боржників від централізованого водовідведення. Підставою для відключення послуг є заборгованість понад 5000 гривень.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Боржника заздалегідь попереджають про загрозу відключення. Далі є два варіанти - сплатити борг або укласти договір про реструктуризацію, якщо людина має фінансові труднощі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пеня, суд та арешт рахунків: як врятуватися від наслідків за комунальні борги.

Також наш портал інформував, критичний стан водоканалів в Україні може страшно вплинути на якість води та здоров'я людей.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники грабують українські сім'ї платіжками у 50 тисяч за тепло, воду та газ: як врятуватися.