Війна – це битви на фронті, а й важкі випробування тим, хто залишився у тилу, особливо дітей військових. Ці хлопці потребують підтримки держави, але насправді на них часто чекають бюрократичні труднощі та відсутність фінансування.

За законом, діти військовослужбовців, особливо загиблих, які зникли безвісти або потрапили в полон, повинні мати багато пільг: безкоштовна освіта, медобслуговування, психологічна допомога, знижки на комунальні послуги.

Але отримати їх непросто, повідомляє джерело, – надто багато бюрократії та корупції.

Родина військового. Фото Freepik
Родина військового. Фото Freepik

Ось що відбувається на практиці:

Популярні новини зараз
Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні
Показати ще
  • Освіта: Діти військових можуть навчатися безкоштовно або отримати компенсацію за навчання. Студенти із сімей військових також мають право на соцстипендії та безкоштовний гуртожиток до 23 років. Однак для того, щоб все це отримати, доводиться проходити через купу паперової тяганини.
  • Медицина: Діти військових можуть щорічно відпочивати в санаторіях, а також на це мають право їхні батьки та подружжя. Проблема в тому, що таких місць мало, багато санаторій було розкрадено або закрито. У 2024 році ця пільга взагалі не передбачена у бюджеті.
  • Житло: Пільги на оплату комунальних послуг є, але проблеми з наданням житла залишаються – дуже багато людей потребують, а житла замало. Ситуація ускладнюється корупцією та бюрократією.

виховання дітей
виховання дітей

Особливо складно доводиться дітям загиблих військових. Багато родин досі чекають на офіційні документи про загибель рідних, а без них пільги отримати практично неможливо. Навіть ті, хто має право на пільги, стикаються із труднощами в оформленні.

Нагадаємо, комунальні платіжки зменшаться на 25%: дають унікальну можливість

Раніше ми писали про те, що українцям приготували новий вид допомоги: хто зможе отримати до 54 000 грн

Крім того, Знай.ua повідомляв, комуналка і паливо тепер за рахунок ПФУ: селяни отримають шалений бонус