Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні мережі АЗС у недалекому майбутньому стануть більше недоливати палива, ніж зараз.

Про це водіїв попередив експерт паливного ринку України Дмитро Леушкін.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

За його словами, в Україні зараз автозаправки фактично наливають у баки автомобілів не 1 літр палива, а 950 мл. Так вони "заробляють" приблизно 1,5-2 грн. з одного літра.

Лєушкін прогнозує, що надалі недоливу палива на українських АЗС стане ще більше. Це станеться, якщо запровадять додаткові податки. Як, наприклад, щомісячний авансовий внесок податку на прибуток з кожної АЗС, як пропонує Кабмін.

Популярні новини зараз
Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Ціни на АЗС, скріншот: Informator
Ціни на АЗС, скріншот: Informator

Експерт також зазначив, що через запровадження щомісячного авансового платежу податку на прибуток з АЗС стане більше так званої "бодяги", неякісного палива.

Норма про запровадження в Україні щомісячного авансового платежу податку на прибуток з кожною АЗС міститься у доопрацьованому урядовому законопроекті №11416-д, який наприкінці серпня 2024 року зареєстрували у Верховній Раді. Цей законопроект передбачає підвищення податків та зборів, а також запровадження нових податків, щоб за умов війни наповнити державний бюджет України.

Що означає щомісячний авансовий платіж податку на прибуток із АЗС? Це означає, що кожного місяця з кожної АЗС потрібно буде робити авансовий платіж податку на прибуток від 30 000 до 80 000 грн, залежно від кількох факторів.

Ціни на АЗС, скріншот: Informator
Ціни на АЗС, скріншот: Informator

Зокрема, АЗС має робити щомісяця авансовий платіж у розмірі 30 000 грн., якщо вона продає лише автогаз, 60 000 грн. – якщо продає два і більше видів палива, 45 000 грн. – якщо частка продажу автогазу становить 50% і більше.

Якщо АЗС має магазин, то вона має щомісяця платити 40 000 грн, якщо продає тільки автогаз, 60 000 грн – якщо частка продажу автогазу 50% і більше, та 80 000 грн – якщо продає два і більше види палива.

Нагадаємо, в Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення.

Раніше повідомлялося, що буде з цінами на бензин, дизель та автогаз: експерти поділилися прогнозами.

Також, 60 грн за літр – лише початок: скільки коштуватиме паливо на АЗС із вересня.