В Україні існує велика кількість банківських установ, які пропонують різні умови обслуговування.

Трапляються ситуації, коли клієнтів не влаштовує обслуговування чи комісія у фінустановах.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

До Пенсійного фонду звернулася українка з питанням, як змінити банк, у якому отримуєш пенсію, і чи обов'язково для цього особисто звертатися до того, хто отримує виплати.

Також вона поцікавилася питанням, які саме документи потрібно подавати для зміни фінустанови.

Популярні новини зараз
"При путіні миру не буде": всесвітньо відомий філософ поділився прогнозом для України Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати За опалення платитимемо менше: українці отримали добрі новини про комуналку перед холодами Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою
Показати ще

Фахівці ПФУ пояснили, що для зміни банківських реквізитів необхідно відкрити рахунок у обраному банку та подати відповідну заяву до сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду України.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Фахівці додали, що заяву можна подати як особисто, так і через уповноважений банк.

Жінці повідомили, що заяву можна подати до органу Пенсійного фонду України в електронній формі через веб-портал електронних послуг.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

"Одержувачу необхідно зайти в особистий кабінет за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП). У розділі "Про пенсійне забезпечення" перейти до підрозділу "Внесення змін до пенсійної справи", де необхідно вибрати вкладку "Заява на зміну виплатних реквізитів (у разі зміни банківських реквізитів) ) або адреси проживання)". Вам слід заповнити всі обов'язкові поля та прикріпити скан-копії наступних документів: паспорт, ідентифікаційний код, заяву з реквізитами з банківської установи." – йдеться у повідомленні.

Також у Пенсійному Фонді пояснили, що електронну заяву необхідно підписати за допомогою КЕП та відправити до Пенсійного фонду.

Нагадаємо, що пенсіонерам сплачуватимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою.

Раніше ми повідомляли, як повернути субсидію , якщо її скасував ПФУ: українцям дали шанс.