У жовтні 2024 року в Україні до розрахунку субсидії на опалення буде включено лише 15 опалювальних днів, незалежно від фактичних термінів підключення систем опалення в різних регіонах. Це означає, що початковий платіж за опалення в жовтні виявиться меншим, ніж у наступні місяці опалювального сезону.

Одержувачі субсидій зможуть побачити зарахування жовтневої субсидії на своїх рахунках у листопаді, оскільки виплати здійснюються через місяць після закінчення відповідного періоду. Про це пише Hyser.

Субсидії / фото
Субсидії / фото

Важливо зазначити, що більшість людей, які отримували субсидії на опалення в минулі роки, будуть автоматично перепризначені на новий опалювальний сезон, навіть якщо вони не зверталися за субсидією влітку.

Проте тим одержувачам, чиї особисті або сімейні обставини змінилися, необхідно повторно подати заявку. Для цього потрібно відвідати Пенсійний фонд України та надати відповідні документи.

Популярні новини зараз
Нічні заморозки накриють Україну: коли чекати на потепління до +17°С Затримали після оновлення даних у "Резерв+": адвокат розповів, як діє ТЦК Що не можна робити, якщо вас зупинили ТЦК: інструкції від юриста Зима без централізованого опалення: влада відмовляється ремонтувати теплотраси
Показати ще

Субсидія онлайн. Фото: скрін youtube
Субсидія онлайн. Фото: скрін youtube

Щоб отримати субсидію, що діятиме з жовтня, заяви та підтверджуючі документи потрібно подати до 30 листопада. Хоча можливість подати заявку є також у грудні, у такому випадку виплати почнуться лише з дати подання заяви.

Це означає, що субсидії за жовтень та листопад будуть анульовані для тих, хто не подав документи вчасно. Таким чином, важливо дотримуватися термінів подачі заявок, щоб не втратити можливість отримання фінансової підтримки в опалювальний сезон.

Нагадаємо, уряд спростив отримання житлових субсидій: хто може розраховувати на допомогу

Раніше ми писали про те, що система страхового стажу для українців: як забезпечити гідну пенсію

Крім того, Знай.ua повідомляв, субсидії для тих, хто без газу: держава компенсує витрати на тверде паливо