Євгенія Кравчук, депутат Верховної Ради, розповіла, що закон про медіа в Україні хочуть підправити, оскільки за час його дії виявились баги, які потребують виправлень. Одна з ключових змін стосується зарплат членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Відповідно до вимог ЄС, Нацрада має бути фінансово незалежною від уряду, а зарплати її членів мають відповідати цій незалежності.

Нині їхні доходи залежать від ухвали Кабміну, але новий закон має змінити ситуацію. Зарплати планується підвищити із 50 тисяч до 80 тисяч гривень.

зарплата
зарплата

Кравчук додала, що на ці зміни чекають не лише депутати, а й вся медійна індустрія, щоб покращити роботу системи:

Популярні новини зараз
Нова допомога для переселенців: майже 11 тисяч гривень кожному Ухилянтам скасовують куплені відстрочки: чоловіків чекають масові перевірки Будуть призвані у двох випадках: нові правила мобілізації чоловіків старше 50 років У ТЦК запропонували альтернативу тим, хто не хоче потрапити на "нуль"
Показати ще

"Це гарантуватиме незалежне від уряду рішення цього питання та підвищить заробітну плату. Тобто змінити заробітну плату членів Нацради з нинішніх 50 тис. грн до близько 80 тис. грн, а не якихось захмарних сум".

Законопроект також покращить регулювання у медіа-сфері: спростить реєстраційні процедури для медіа, зробить їх прозорішими, та дозволить більш ефективно блокувати ворожі медіа-сервіси, особливо ті, які пов'язані з державою-агресором.

Нагадаємо, вимоги до пенсіонерів посилили: доведеться працювати до останніх сил – виплат не буде

Раніше ми писали про те, що економічне бронювання відкладуть: від чого залежатиме рішення

Крім того, Знай.ua повідомляв, чиновників вимагають відправити на фронт: відновити мотивацію суспільства