Згідно з новими правилами, відмова від проходження військової підготовки може стати причиною відрахування студента, тоді як для студенток це залишиться на добровільній основі. Ці зміни регулюються постановою Кабінету Міністрів України №734-2024-п.

Відповідно до нових вимог, студенти проходитимуть теоретичну частину підготовки на другому курсі, тоді як практичні збори заплановані на літні канікули.

Денис Шмигаль - фото Кабінету Міністрів України
Денис Шмигаль - фото Кабінету Міністрів України

Для студентів коледжів або професійно-технічних навчальних закладів теоретичний курс стартує на першому курсі, що дозволить їм раніше ознайомитися з основами військової підготовки. Про це пише Кабінет Міністрів України.

Теоретична частина базової загальновійськової підготовки має обсяг три кредити ЄКТС, що еквівалентно 90 академічним годинам. Практична частина, яка включає збори та фізичну підготовку, оцінюється у сім кредитів ЄКТС, або 210 академічних годин.

Популярні новини зараз
Є цифра 4: мольфарка розповіла, коли закінчиться війна і чи буде Курськ у складі України Бронювання ретельно переглянуть ТЦК: Україною ширяться масові перевірки Школярі будуть вдома довше: скільки триватимуть зимові канікули Старшокласникам готують неочікувані зміни: більше не будуть навчатись у школах
Показати ще

Скрін, відео YouTube студент
Скрін, відео YouTube студент

Перед проходженням практичної підготовки студенти мають пройти медичний огляд для підтвердження фізичної готовності. Важливо, щоб їм було вже 18 років. Для хлопців це обов'язково, адже без успішного завершення практичної частини військова підготовка не буде зарахована.

Студентки можуть проходити практику на добровільній основі, подавши заяву до адміністрації за півроку до початку занять. Це дозволяє врахувати їхні бажання та можливості.

Нагадаємо, гроші на навчання: хто з школярів отримає нову допомогу

Раніше ми писали про те, що досить витріщатися на екран: вчені знайшли спосіб розлучити студентів зі смартфонами

Крім того, Знай.ua повідомляв, студенти можуть розраховувати на додаткові вихідні: як їх отримати