З похолоданням та до початку опалювального сезону українці починають активно користуватися електрообігрівачами. Це швидкий та зручний спосіб обігріти будинок, але через нього можна залишитися без світла. Про це попереджають фахівці "Прикарпаттяобленерго".

Перед використанням електрообігрівачів українцям радять згадати правила електробезпеки та переконатися, що прилад повністю справний.

Обігрівач. Фото Freepik
Обігрівач. Фото Freepik

Не варто вибирати найдешевші та найменш якісні електрообігрівачі, адже такі прилади несуть у собі відразу кілька небезпек.

"По-перше, низька якість дешевого обігрівача може спричинити перегрів пристрою та, як наслідок, пожежу. По-друге, такі прилади перевантажують як внутрішньобудинкові, так і зовнішні електромережі. Це може стати причиною аварійних ситуацій і знеструмлень світла", - попереджають енергетики. .

Популярні новини зараз
На блокпостах посилять перевірки: що потрібно мати при собі У ТЦК запропонували альтернативу тим, хто не хоче потрапити на "нуль" Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу Старшокласникам готують неочікувані зміни: більше не будуть навчатись у школах
Показати ще

Опалення, скріншот: YouTube
Опалення, скріншот: YouTube

Щоб не залишитись без електропостачання або не спровокувати пожежу, варто користуватися сертифікованим та надійним електрообігрівачем.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення тарифу на передачу електроенергії: чи "схуднуть" гаманці простих українців.

Також наш портал інформував, субсидія для домогосподарств з електроопаленням: у ПФУ пояснили нюанси призначення.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить.