З 1 жовтня 2024 року проїзд у громадському транспорті подорожчає на 50%. Перерахунок тарифів ініціювали перевізники у місті Лозова, що на Харківщині. Про це повідомляється на офіційному сайті громади.

Встановити нові тарифи на громадський транспорт вирішили на вимогу перевізників. Вони аргументували свою позицію кількома чинниками: подорожчанням паливно-мастильних матеріалів, запчастин, зростанням мінімальної заробітної плати.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Зазначається, що тариф на проїзд у транспорті у розмірі 10 гривень було встановлено ще у жовтні 2021 року. За розрахунками перевізників, зараз вартість квитка має бути не менше ніж 15 гривень за поїздку.

Звернення перевізників проаналізували в Управлінні економіки міської ради та подали на розгляд членів виконкому. Рішення щодо підвищення тарифу на проїзд підтримали.

Популярні новини зараз
Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей Комунальні зміни жовтня 2024 року: якими будуть квитанції за газ, світло та воду Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК
Показати ще

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Так, вже з 1 жовтня 2024 року вартість поїздки збільшиться на 50% – з 10 до 15 гривень. Водночас для пенсіонерів за віком та осіб з інвалідністю 3 групи вартість пільгового проїзду становитиме 10 гривень, а для дітей віком від 7 до 14 років – 7 гривень.

Також збережуть 14 безкоштовних рейсів для пільговиків, компенсацію за перевезення таких пасажирів виплачуватимуть із міського бюджету.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, маршрутники вимагають підвищити тарифи на проїзд: скільки хочуть брати з пасажирів.

Також наш портал інформував, безкоштовний проїзд, пільги на комуналку та юридичну допомогу: що мають знати українські пенсіонери.

Крім того, ми писали, маршрутки та електротранспорт: чи збільшаться тарифи на проїзд.