У компанії "Київстар" вирішили, що 3G – це вже минуле століття, та відключив його у 17 містах України, щоб розігнати мобільний інтернет до космічних швидкостей. Наразі користувачі в середньому отримали приріст швидкості на 62%. Наприклад, у Сумах інтернет став швидшим на 63%, а у Ніжині на 64%.

"Київстар" перерозподіляє частоти, які раніше використовували для 3G, та перенаправляє їх на 4G, повідомляє пресслужба компанії.

"Цей кількарічний проєкт має велике значення для всієї галузі електронних комунікацій, адже завдяки йому не тільки покращується клієнтський досвід, а й іде підготовка мережі до запуску технології 5G в Україні. А реалізувати це можливо, в тому числі й, звільнивши частоти від застарілих технологій, на кшталт 3G."

мобілкана уроці, ілюстративне фото molbuk.ua
мобілкана уроці, ілюстративне фото molbuk.ua

Таке рішення – частина підготовки до впровадження надшвидкісної технології 5G, яка планується у майбутньому. Оператори мобільного зв'язку поступово відключають старі мережі 2G та 3G, щоб звільнити частоти для нових, більш сучасних стандартів.

Популярні новини зараз
Можливі серйозні зміни у тарифах на електроенергію: відома дата Пенсіонери отримають надбавку з жовтня Терміново запасайтеся цим, поки знову не стали відключати світло: українцям дали список на зиму З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці
Показати ще

Цікавий факт: 56% операторів мобільного зв'язку в Європі вже попрощалися із 3G, а до 2025 року цей відсоток зросте до 98%.

З переходом на 4G і майбутній 5G, можна очікувати, що швидкість та якість інтернету продовжать радувати все більше користувачів.

А ми нагадуємо, як не переплачувати за "непотрібні" послуги мобільних операторів.

Раніше "Київстар" попередив абонентів про обмеження під час вимкнення світла

Крім того, Знай.ua повідомляв, ціни на SIM-картки зростуть вдвічі