Цього року українці знову очікують на складну зиму. Усіх хвилює питання, як зігріватись у новому опалювальному сезоні.

До того ж синопітики прогнозують, що цієї зими можуть бути сильні морози. Компанія Yasno поділилися важливими порадами, які допоможуть українцям під час опалювального сезону.

батарея, скріншот з відео
батарея, скріншот з відео

Перевірте двері та вікна. Якщо ви побачили щілини у дверях або вікнах, то варто відрегулювати фурнітури або притягувачі. Таким чином, тепле повітря не "виходитиме" на вулицю, а холодне не потраплятиме всередину приміщення.

Грамотно розташуйте меблі. Дивани, крісла тощо експерти радять розташовувати подалі від стін. Завдяки цьому в зоні відпочинку буде триматися комфортніша температура і для цього не потрібно буде використовувати додатковий обігрів. При цьому важливо, щоб батареї не були закриті меблями. Інакше батареї нагріватимуть саме меблі, а не повітря у квартирі.

Популярні новини зараз
Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці Хто в першу чергу отримає повістки Заблокують доступ до грошей: ПриватБанк звернувся з попередженням — зробіть це негайно В Україні помітили жука-наркоділера: чим небезпечний
Показати ще

Опалювальний сезон, фото: odessa.online
Опалювальний сезон, фото: odessa.online

Підготуйте батареї. Їх слід вимити, щоб не було пилу. За ними слід встановити екрани із фольги. Таким чином, тепловіддача буде збільшена на 20%. Водночас важливо, щоб штори не закривали батареї, тому експерти радять їх піднімати.

Перевірити проводку. У разі збільшення навантаження на мережу проводка може вийти з ладу. Тому перед опалювальним сезоном важливо перевірити її справність, а також усі розетки та електроприлади.

Станція EcoFlow, фото casada
Станція EcoFlow, фото casada

Резервне джерело живлення. Вже, мабуть, усі розуміють, що їх нашими "сусідами" цієї зими не уникнути блекаутів. Отже, слід заздалегідь підготувати зарядні станції. За допомогою цього можна буде користуватися таким приладом, коли світло вимикається.

Нагадаємо, що можемо зимувати без відключень: українців обнадіяли прогнозом.

Раніше ми повідомляли, що українці вимагають вимикати світло: петиція набирає голосів.