Кабінет Міністрів України опублікував Постанову № 751 від 28 червня 2024 року, якою було затверджено Бюджетну декларацію на період 2025-2027 років. У цьому документі йдеться про важливі фінансові питання, зокрема мінімальну заробітну плату на наступні роки.

Мінімальна зарплата у 2025 році: що варто знати?

Згідно з Бюджетною декларацією, мінімальна заробітна плата у 2025 році залишиться на рівні 2024 року та становитиме 8000 гривень. Це означає, що ніякого підвищення зарплати наступного року не передбачається.

Гроші. Кадр з ютуба
Гроші. Кадр з ютуба

Цей розмір буде внесено до проєкту Державного бюджету, який у вересні 2024 року винесено на розгляд Верховної Ради. Після ухвалення бюджету, з 1 січня 2025 року офіційно набуде чинності новий фінансовий рік, де будуть фіксовані основні соціальні виплати, зокрема й мінімальна зарплата.

Популярні новини зараз
Вдень до +29°, а небо вибухне громом: народний синоптик озвучив погоду на кінець вересня Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка" "Росія здується": індійський астролог назвав місяць, коли в окупантів не залишиться сил на війну Терміново запасайтеся цим, поки знову не стали відключати світло: українцям дали список на зиму
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Також було затверджено розмір прожиткового мінімуму на період 2025-2027 років, який також залишиться на рівні 2024 року.

Міністр фінансів Сергій Марченко під час брифінгу наголосив, що через економічні обмеження та домовленості з міжнародними партнерами підвищення соціальних стандартів наразі неможливе. Він зазначив, що в умовах економічної кризи країна зосереджена на стабілізації фінансового стану і тому не може дозволити підвищення зарплат та виплат у найближчі роки.

Сергій Марченко, фото: скріншот з відео
Сергій Марченко, фото: скріншот з відео

Отже, у 2025 році мінімальна зарплата не зміниться, але, сподіваємося, що в майбутньому ситуація покращиться, і соціальні стандарти в Україні почнуть зростати.

Раніше ми повідомляли, мінімальна зарплата та прожитковий мінімум, чого очікувати українцям?

Маршрутники вимагають підвищити тарифи на проїзд- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, українці залишаться без підвищення деяких виплат у 2025 році.