Уряд планує зберегти мінімальну заробітну плату та прожитковий мінімум на поточному рівні у 2025 році, однак можливість перегляду цих показників буде розглядатися лише після першого півріччя і залежатиме від економічної ситуації та підтримки з боку західних країн.

Згідно із законопроєктом №12000 про Держбюджет на 2025 рік, влада не заклала коштів на збільшення цих соціальних стандартів.

Таким чином, на наступний рік передбачається, що:

  • мінімальна зарплата залишиться на рівні 8 тисяч гривень;
  • прожитковий мінімум для працездатних осіб складе 3,028 тисячі гривень.

Однак уряд планує переглянути ці цифри у другому півріччі, якщо економіка покращиться. У проєкті бюджету зазначено, що уряд зобов'язаний розглянути можливість підвищення цих сум у 2025 році. Якщо фінансова ситуація дозволить, стандарти можуть бути підвищені.

Популярні новини зараз
Пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати" Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно Українці залишаться без пільг на комуналку: хто вже у "черзі", та за яких умов
Показати ще

Пенсіонери. Фото: youtube
Пенсіонери. Фото: youtube

Очікується, що міжнародна допомога також відіграватиме важливу роль у стабілізації фінансів України: Країни G7 зобов'язалися надати Україні 50 млрд доларів США із заморожених російських активів, що може стати додатковим джерелом фінансування. Ці кошти могли б допомогти підвищити соціальні стандарти.

Дитина, сім'я / фото: Pixabay
Дитина, сім'я / фото: Pixabay

Однак через складну глобальну ситуацію ЄС готує альтернативний план надання Україні кредиту в розмірі 20-40 млрд євро замість раніше обіцяної допомоги. Це рішення вплине на фінансову спроможність України і, відповідно, на можливість підвищення заробітних плат і прожиткового мінімуму до кінця 2025 року.

Раніше ми повідомляли, пенсіонери можуть втратити частину коштів.

В Україні "Заморожують" виплати на 3 роки- детальніше на Знай.ua.

Нагадуємо, соціальні виплати хочуть припинити.