Через значне подорожчання електроенергії та матеріалів, а також зростання зарплат, незабаром можуть переглянути тарифи на водопостачання та водовідведення.

Перерахунок анонсували для мешканців міста Канів, що на Черкащині. Про це свідчить інформація на офіційній facebook-сторінці міської ради.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Чинні тарифи на воду та каналізацію нижчі за економічно обґрунтовані. Майже на третину зросли витрати водоканалу на електроенергію, на 64% дорожче коштують матеріали, а також впливає зростання мінімальної зарплати та інші складові.

На найближчому засіданні виконавчого комітету підприємство, що забезпечує місто водою, може винести питання про перерахунок тарифів.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 23-29 вересня для всіх знаків Зодіаку: розвиток Козорогів, залежність Дів та розгубленість Раків Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна Гени, які передає тільки мама: як вона формує характер і емоційний стан дитини Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України
Показати ще

"В такій ситуації підприємство просто довго не зможе працювати, тож буде змушене підвищувати тарифи на послуги", - йдеться у повідомленні.

Тарифи на воду / фото: скріншот Youtube
Тарифи на воду / фото: скріншот Youtube

Різницю в тарифах можуть покривати за рахунок міського бюджету, щоб захистити населення від подорожчання послуг. Проте, місцеві депутати не хочуть голосувати за відповідну програму. Якщо ситуація не зміниться, то комуналка жителям Канева коштуватиме дорожче.

"Програма дозволить цю різницю компенсувати з міської скарбниці, а не гаманців людей. Однак, частина депутатів утримується від голосування", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на зиму встановлять оновлені тарифи на тепло та гарячу воду: кого зачепить подорожчання.

Також наш портал інформував, субсидію отримаєте, навіть якщо маєте борги за комуналку: українцям розповіли, як залишитись за допомогою.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшать тариф і запровадять додатковий платіж: осіння комуналка забере останні заначки.