В Україні розробляють законопроєкт, який дозволить поштовим операторам надавати банківські послуги. Про це розповів голова Комітету ВР з фінансів Данило Гетьманцев.

Мета нового закону створити можливість для появи "банків фінансової інклюзії", які працюватимуть за спрощеною банківською ліцензією.

Ці ліцензії будуть видавати, щоб забезпечити доступ до фінансових послуг у районах, близьких до зони бойових дій, на звільнених територіях та у важкодоступних селах.

"Укрпошта". Фото: скрін youtube
"Укрпошта". Фото: скрін youtube

Такі банки допомагатимуть не лише звичайним громадянам, а й соціально вразливим групам, а також невеликим бізнесам у складних умовах. Наприклад, поштові компанії, як "Укрпошта" чи "Нова Пошта", зможуть запропонувати банківські послуги у місцях, де немає достатньої кількості банківських відділень.

Популярні новини зараз
Чоловік вирішив одружитися на похороні тещі: "Стояв над труною і подумав..." Нижче вже не буде? Озвучено курс долара на кінець осені Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України
Показати ще

Це значно спростить доступ до фінансів для людей, які живуть у віддалених чи постраждалих від війни регіонах.

Нагадаємо, Нацбанк ускладнить життя: нові правила арешту грошей

Раніше ми писали про те, що українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Крім того, Знай.ua повідомляв, дорога за ₴1,7 млн ​​з бюджету міста призвела до трьох елітних котеджів бізнесмена, дружини поліцейського та співробітника ДСНС