В Україні тривають технічні огляди газового обладнання, під час яких спеціалісти перевіряють стан лічильників газу. Ці перевірки є важливими для забезпечення безпеки та коректності обліку споживання газу. Якщо під час перевірки виявлять порушення, це може призвести до значних фінансових штрафів для споживачів.

Недавній випадок із Запоріжжя підтверджує серйозність ситуації. Заводський районний суд зобов’язав одного з українців сплатити 99,2 тис. грн на користь акціонерного товариства "Запоріжгаз", а також 3 тис. грн на покриття судових витрат. Розгляд цієї справи проходив заочно, без присутності відповідача.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Причиною позову стало виявлення під час перевірки лічильника газу відсутності заглушки. Це викликало підозри у співробітників "Запоріжгазу", і вони зняли лічильник для проведення експертизи. Лічильник був опломбований та запакований у безпечний пакет.

Експертиза підтвердила факти несанкціонованого втручання в роботу лічильника: була виявлена відсутність пломби, що вказує на можливість маніпуляцій з приладом. Це давало змогу споживачу зупиняти лічильник, що, у свою чергу, призводило до недообліку споживаного газу.

Популярні новини зараз
Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень По росії вдарять дуже потужно: тарологиня передбачила події осені Вчені виявили людей, чия кров відрізняється від решти - їх серед нас небагато "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Газові плити. Фото: скрін youtube
Газові плити. Фото: скрін youtube

Суд, виходячи з отриманих доказів, постановив стягнути з відповідача вартість необлікованого (донарахованого) газу у сумі 99 289 грн 35 коп. Це підкреслює важливість дотримання правил користування газовим обладнанням, оскільки за їх порушення можуть бути серйозні наслідки.