Українці мають реальний шанс збільшити свою пенсію. Така можливість надається особам при досягненні 60 років, пояснюють у пресслужбі Пенсійного фонду України.

В українському законодавстві є норми, які заохочують громадян виходити на заслужений відпочинок пізніше та продовжувати працювати деякий час. Якщо призначення пенсії відбудеться з "відстроченням", то розмір виплати буде значно вищим.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Тим, хто набув право на страхову пенсію за віком, але після досягнення пенсійного віку виявив бажання працювати та отримувати пенсію пізніше, основний розмір пенсії збільшується", - пояснили у ПФУ.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Популярні новини зараз
Головне за 22 вересня: пенсію збільшать, повістки прийдуть поштою, курс долара шокує, а українці отримають ще одну платіжку Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду Ціни на продукти, відсоток із зарплат та "журба" НБУ: як збільшаться витрати українців з 1 жовтня Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України
Показати ще

Як може змінитися пенсія:

  • якщо українець відкладає вихід на пенсію терміном до 60 місяців, то розмір виплати збільшується на 0,5% за кожен повний місяць страхового стажу;
  • якщо термін відстрочення більше 60 місяців, то на 0,75% за кожний повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, що настає за місяцем досягнення пенсійного віку.

Неповний місяць страхового стажу впливає розмір пенсійної виплати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам доплачуватимуть щомісяця: хто має право на солідну надбавку до пенсії.

Також наш портал інформував, якщо отримуєте менше – вам недоплачують: скільки маємо платити різним категоріям пенсіонерів.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, ПФУ дає 10 днів: кому з пенсіонерів потрібно терміново бігти в сервісний центр.