У середині жовтня ціни на яблука в середньому на 54% вищі, ніж торік. Також на високому рівні тримаються ціни на виноград та банани. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Яблука в Україні пропонуються до продажу за ціною від 17 до 25 гривень за кілограм, залежно від сорту, якості та обсягу партії. Це в середньому на 13% дорожче ніж тижнем раніше.

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

Виробники закладають на зберігання яблука, сподіваючись на більш високі ціни в зимовий період. Через це пропозиція продукції на ринку обмежена, що й чинить тиск на цінники.

На даний момент яблука коштують українцям у середньому на 54% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому аналітики наголошують, що нинішні ціни на фрукт найвищі за останні 7 років.

Популярні новини зараз
Бронювання від мобілізації тимчасово скасують: почнеться масштабна перевірка Залужний розкритикував мобілізацію: досі принципи з часів Петра I За опалення платитимемо менше: українці отримали добрі новини про комуналку перед холодами Зима без централізованого опалення: влада відмовляється ремонтувати теплотраси
Показати ще

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

Прогнозується, що найближчим часом продавці продовжать переглядати ціни на яблука у бік збільшення, адже попит залишається стабільним.

Ціни на фрукти, скріншот: YouTube
Ціни на фрукти, скріншот: YouTube

Ціни на виноград та банани

У супермаркетах не знайти виноград дешевше за 105 гривень за кіло, при цьому середній цінник становить трохи більше 118 гривень за кіло. У жовтні виноград трохи додав у ціні, якщо порівнювати з минулим місяцем.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Середня вартість бананів знизилася з 58,74 до 57,92 гривні за кілограм, але загальна картина не дуже приваблива для гаманців українців. Найнижчий цінник на банани в мережі Novus – 45,99 гривні, а найвищий у Megamarket – 65,90 гривні за кіло.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна заощадити до 100 грн на кожному кіло: де вигідніше купувати м'ясні продукти.

Також наш портал інформував, українці стануть ще біднішими: як інфляція посилила тиск на гаманці.

Крім того, ми писали, продукти та послуги можуть подорожчати в половину: ціни на електроенергію вдарять по всіх.