Столиця України, Київ, запроваджує нову програму підтримки для студентів-захисників і захисниць, надаючи їм до 25 тисяч гривень на оплату навчання у 2024-2025 роках. Заступниця голови КМДА Марина Хонда зазначила, що ця ініціатива є частиною зусиль з інтеграції ветеранів у цивільне життя та забезпечення належної підтримки у важливих сферах, таких як освіта.

Марина Хонда
Марина Хонда

Допомога буде доступна для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, а також для ветеранів Революції Гідності. Студенти можуть отримати щорічну одноразову матеріальну допомогу для навчання у вищих навчальних закладах незалежно від їх форми власності. Про це пише Київщина.

Щоб скористатися програмою, потрібно подати заяву і пакет документів до Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА, включаючи копію контракту на навчання та квитанцію про оплату.

КМДА - фото Знай.ua
КМДА - фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Мільйони, знайдені у голови МСЕК Крупи, можуть повернути: заява прокуратури Їй було 13, а вона на 25 років старша: шкільна вчителька одружилася зі своєю "зразковою" ученицею Пенсіонеру дається 10 днів: держава забере всі виплати За опалення платитимемо менше: українці отримали добрі новини про комуналку перед холодами
Показати ще

Марина Хонда також повідомила, що незабаром послуга стане доступною онлайн через «Портал Захисників та Захисниць». Заявки на отримання допомоги можна подавати до 15 грудня поточного року, однак важливо пам’ятати, що відмову у наданні допомоги можуть отримати ті, хто вже скористався можливістю отримання освіти за рахунок держави.

Нагадаємо, 2500 гривень для школярів: хто зможе отримати фінансову допомогу

Раніше ми писали про те, що як не сплачувати податок на нерухомість в умовах війни

Крім того, Знай.ua повідомляв, нова допомога для пенсіонерів: як отримати 4,5 тисячі гривень