Державний "ПриватБанк" дозволяє своїм клієнтам встановлювати ліміти на онлайн-розрахунки, щоб запобігти шахрайським списанням. Однак це правило не діє на всіх потенційно небезпечних сайтах. Про це йдеться у скарзі одного з клієнтів на порталі "Мінфін".

Клієнт розповів, що, незважаючи на встановлений ліміт у 6700 грн на добу, шахраї змогли обійти цю обмеження. Він поділився своєю ситуацією: спочатку він витратив 5374 грн на покупку в інтернет-магазині, і його ліміт зменшився до 1325,31 грн.

ПриватБанк, фото: скріншот з відео
ПриватБанк, фото: скріншот з відео

Проте, через кілька годин з його картки було знято 6502 грн, що склалося з шести шахрайських платежів. Чоловік був обурений тим, що ліміти не працюють у ПриватБанку, і звернувся до установи з питанням, чому зафіксовані витрати перевищують його ліміт.

У банку йому відповіли, що ліміти не стосуються платежів, здійснених шахраями. Це означає, що злочинці можуть обійти встановлені ліміти, обчищаючи картки клієнтів.

Популярні новини зараз
Українцям дозволили отримати новий тариф на світло: з такою ціною платіжки скоротяться на 50% Це було ясно ще у минулому столітті: відомий провидець розповідав про війну в Україні Тисяча гривень на дорозі не валяється: пенсіонери можуть подати заяву та підняти собі виплати Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою
Показати ще

Кредитні картки. Фото: Youtube
Кредитні картки. Фото: Youtube

Клієнт порадив не зберігати кошти у банку, який не може захистити своїх клієнтів від шахрайства, і планує поділитися своєю історією через соціальні мережі, щоб попередити інших. Він вважає, що така ситуація є неприпустимою і висловив своє обурення щодо бездіяльності банку.

Нагадаємо, українцям "підкинуть" грошей на банківську картку: час подання заявок обмежений

Раніше ми писали про те, що військові страждають із кредитами в "ПриватБанку": пільги не діють, незважаючи на закон

Крім того, Знай.ua повідомляв, замовив нові долари, а отримав "потерті": ПриватБанк пояснив, що робити