Протягом осінньо-зимового періоду ціни на овочі, молочні продукти, яйця та курятину можуть зрости на 10-15%. Про це повідомив Денис Марчук, заступник голови Всеукраїнської аграрної ради на нещодавньому брифінгу в Медіацентрі Україна.

Основною причиною цього підвищення є зниження врожаю та погіршення кормової бази. У холодну пору року корови, як правило, виробляють менше молока, що також впливає на загальну вартість молочних продуктів.

Збільшення цін на корми, включаючи кукурудзу, зробить їх закупівлю більш витратною, що в свою чергу позначиться на кінцевій ціні молока та молочної продукції.

яйця на експорт
яйця на експорт

Марчук сказав, що ми вже спостерігали зростання цін: у серпні молочна продукція подорожчала на 5%, а у вересні – на 3-5%. За його прогнозами, така тенденція може зберігатись аж до лютого наступного року.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зробив важливе попередження: кому треба терміново перевипустити картку ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов'язаних Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа 211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз"
Показати ще

Також очікується, що підвищення цін торкнеться й інших продуктів, таких як яйця та курятина. В результаті споживачі повинні бути готові до зміни цін на основні продукти харчування в наступні місяці.

Нагадаємо, борщ стане дорожчим за м'ясо: українців готують до продуктової кризи.

Раніше ми писали про те, що на вітрину з цінниками страшно дивитися: варена та копчена ковбаса тепер делікатес.

Крім того, Знай.ua повідомляв, школярів годуватимуть за новими правилами