Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є відразу кілька важливих новин.

Справа в тому, що експерти озвучили ціни на продукти так званого "борщового набору" до кінця 2024 року.

Про це стало відомо завдяки інформації від члена "Економічного дискусійного клубу" Олега Пендзіна.

Ціни на овочі, фото: Знай.ua
Ціни на овочі, фото: Знай.ua

На мешканців нашої країни чекає ще одне неприємне подорожчання. На цей раз воно торкнеться овочів для борщового набору. Аналітик прогнозує, що їхня вартість підскочить до кінця року на третину. Підвищення при цьому відбуватиметься поступово.

Популярні новини зараз
Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа Буде лише 700 грн: багатьох українців приречуть на голодну старість Резерв+ чекає масштабне оновлення: які функції стануть доступні Відстрочку скасують: кого зі студентів можуть мобілізувати
Показати ще

"Ціна на овочі борщового набору до кінця року в середньому зросте на 30-35% порівняно з минулим", - сказав Пензін.

Експерт пояснив, що ціни на овочі зросли з кількох причин. Головна - це зниження доходів українців, через що люди стали менше купувати м'ясо та рибу, а більше - картопля та хліб.

Овочі та фрукти на ринку, фото Знай.ua
Овочі та фрукти на ринку, фото Знай.ua

Також далася взнаки нестача картоплі. Урожай цього року виявився меншим за минулорічний, а якість картоплі постраждала через спекотну та суху погоду.

За даними Державної служби статистики, які наводить джерело, ціни на овочі в Україні за рік зросли в середньому на 36-37%.

Борщ
Борщ

Слід зазначити, що основні компоненти борщового набору: буряк, капуста, морква, цибуля, картопля, томати або томатна паста, часник. Також багато хто додає в борщ зелень, сало або бекон, а також сметану.

Нагадаємо, українці стануть ще біднішими: як інфляція посилила тиск на гаманці.

Раніше повідомлялося, українська косметика злетить у ціні: дісталися європейські стандарти.

Також, сир дешевшає, а олія дорожчає: чому лихоманить ціни на "молочку".