Якщо заборгованість за електроенергію призвела до відключення від мережі, то споживачеві потрібно дотримуватись чітких правил, щоб повернути світло до будинку. В іншому випадку можуть застосовуватись додаткові санкції. Про це попереджає "Прикарпаттяобленерго".

За словами енергетиків, останнім часом побільшало випадків, коли споживачеві відключають світло за борги. Людина оплачує суму заборгованості, а потім самостійно підключається до внутрішньобудинкових мереж багатоквартирних будинків, і знову починає споживати електроенергію.

Вимкнення світла за борги. Фото: скрін youtube
Вимкнення світла за борги. Фото: скрін youtube

Здавалося б, заплатив – маєш право знову користуватись благами цивілізації. Але не все так однозначно. Самовільні підключення незаконні та до того ж споживач наражає себе на небезпеку, оскільки може бути вражений струмом.

Енергетики наголошують, що після сплати боргу споживач зобов'язаний окремо заплатити за повторне підключення домогосподарства до мережі.

Популярні новини зараз
Відстрочку скасують: кого зі студентів можуть мобілізувати Жодної "бусифікації": кого можуть мобілізувати тільки добровільно Неприємний сюрприз від "Ощадбанку": як не потрапити в пастку Українцям не повністю виплатять першу "теплу" субсидію: у чому причина
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

"Якщо споживач мав заборгованість перед електропостачальником, і після відповідного повідомлення був відключений від світла, йому спочатку необхідно сплатити суму боргу, а потім – вартість повторного підключення до мережі", - попередили в обленерго.

Якщо споживач самовільно підключився після сплати боргу, то енергетики проводять повторне відключення, тобто оплачувати послугу все одно доведеться. Якщо ж дії порушника призвели до пошкодження обладнання або знеструмлення будинку, йому доведеться понести матеріальну відповідальність за ліквідацію аварії.

Раніше портал Знай повідомляв, енергетики попередили українців щодо електрообігрівачів: можуть залишити без світла.

Також наш портал інформував, субсидія для домогосподарств з електроопаленням: у ПФУ пояснили нюанси призначення.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить.