В умовах триваючої енергетичної кризи, спричиненої військовими діями та світовими економічними труднощами, український уряд вживає заходів для підтримки населення, зокрема, сімей, які використовують тверде паливо для опалення.

З метою зменшення соціальної напруги та забезпечення доступності тепла, Кабмін продовжив програму фінансової підтримки на опалювальний сезон 2024-2025 років. Вона передбачає компенсацію витрат на придбання твердого палива, переважно дров.

Тверде побутове паливо / фото: відкриті джерела
Тверде побутове паливо / фото: відкриті джерела

Розмір допомоги коливається в залежності від регіону та категорії одержувача, в середньому досягаючи 16 234 гривні на рік для домогосподарств, що використовують тверде паливо. Підвищені виплати передбачені для сімей з дітьми та осіб з інвалідністю.

Програма охоплює дев’ять найбільш постраждалих регіонів: Харківську, Донецьку, Дніпропетровську, Сумську, Херсонську, Луганську, Запорізьку, Чернігівську та Миколаївську області, з акцентом на населені пункти біля лінії фронту.

Популярні новини зараз
Не лише перевіряти документи: ТЦК та поліцію наділили новими повноваженнями Ухилянтам скасовують куплені відстрочки: чоловіків чекають масові перевірки Відстрочку скасують: кого зі студентів можуть мобілізувати Жодної "бусифікації": кого можуть мобілізувати тільки добровільно
Показати ще

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Щоб отримати фінансову допомогу на придбання твердого палива, необхідно виконати кілька умов: основне опалення має бути на дровах, місце проживання повинно бути в одному з дев’яти визначених регіонів, а також потрібно відповідати встановленим рівням доходу.

Ця програма важлива для мільйонів українців, особливо в сільській місцевості, адже вона покращує умови проживання взимку та знижує навантаження на сімейний бюджет.

Нагадаємо, дрова для зими: як правильно вибрати, щоб тепло було максимальним

Раніше ми писали про те, що власників квартир з індивідуальним опаленням зобов'яжуть платити за загальні витрати будинку

Крім того, Знай.ua повідомляв, субсидії для тих, хто без газу: держава компенсує витрати на тверде паливо