Українські біженці в Італії, Іспанії та Португалії зможуть пройти тест ДНК, щоб знайти рідних, зниклих безвісти через війну. Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти (МКЗБ) уже приймає заявки для відбору зразків ДНК, а реєстрація триватиме до 15 листопада.

Якщо ваші родичі зникли безвісти через російську агресію, можна залишити заявку онлайн на oic.icmp.int або звернутися за телефоном МКЗБ в Україні +38(068)791-00-00, де доступні Telegram, Viber та WhatsApp.

Українські біженці / фото: BBC
Українські біженці / фото: BBC

За даними на жовтень, у реєстрі зниклих безвісти значаться понад 59 тисяч осіб, з яких 49 тисяч активно розшукують, зокрема 1769 дітей до 18 років.

У той же час у Польщі зростає кількість людей, які виступають проти прийому українських біженців, хоча понад половина поляків усе ще підтримують допомогу. Також більшість громадян Польщі виступає за повернення українських чоловіків призовного віку на батьківщину.

Популярні новини зараз
Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа Українці обомліли від нової реклами Третьої штурмової на вулицях українських міст: "Наша сім'я виглядає так" 211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз" Відстрочку скасують: кого зі студентів можуть мобілізувати
Показати ще

ДНК, фото: Pixabay
ДНК, фото: Pixabay

Крім того, серед 1,4 мільйона українських дітей-біженців за кордоном близько 600 тисяч не відвідують школу. Основними причинами є відсутність мовних курсів та підготовчих занять.

Нагадаємо, вчені знайшли в людях гени зомбі-вірусів: віками зсередини вбивають нас

Раніше ми писали про те, що хочете дізнатися хто ваш родич із минулого – не потрапте у пастку: як хакери торгують тестами ДНК

Крім того, Знай.ua повідомляв, американка звинуватила лікаря у заплідненні матері своєю спермою: 22 братів та сестер