У Києві мешканці мають можливість обміняти російськомовні книги на вигідну знижку при покупці нових видань українською мовою. Про цю ініціативу повідомила мережа сімейних книгарень "Альпака".

Вони закликають приносити книги, надруковані російською, щоб отримати "шокуючу знижку" на українські новинки. Це чудова можливість оновити домашню бібліотеку, підтримавши українське книговидання. Про це пише Tykyiv.

Книги / фото: Pinterest
Книги / фото: Pinterest

Всі зібрані російськомовні книги будуть передані на переробку, що підкреслює важливість екологічного підходу та символічний відхід від впливу російської культури. Акція триватиме до 21 жовтня та проводиться у співпраці з видавництвом "Ранок".

Принести книги можна за такими адресами:

Популярні новини зараз
В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн Українцям не повністю виплатять першу "теплу" субсидію: у чому причина Школярі будуть вдома довше: скільки триватимуть зимові канікули Старшокласникам готують неочікувані зміни: більше не будуть навчатись у школах
Показати ще
  • м. "Позняки", вул. Княжий затон, 4;
  • ж/м Троєщина, просп. Червоної калини, 70;
  • м. "Почайна", просп. Степана Бандери, 6.

Кіт читає книгу / фото: Pinterest
Кіт читає книгу / фото: Pinterest

Акція спрямована не лише на популяризацію української літератури, а й на формування нових культурних звичок серед українців. Вона також надає можливість підтримати вітчизняні книгарні та видавців, стимулюючи інтерес до україномовних видань.

Нагадаємо, як зрозуміти, скільки коштують ваші старі радянські книги: за які колекціонери віддадуть тисячі доларів

Раніше ми писали про те, що МКІП пропонує кешбек на покупку книжок: що зміниться для читачів

Крім того, Знай.ua повідомляв, читання може отруїти: вчені виявили смертельну небезпеку на сторінках старих книг