Запасів газу у підземних сховищах достатньо для проходження опалювального сезону. Якими будуть ціни на "блакитне паливо" та його доставку, розповів голова НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов на форумі "Енергія Бізнесу" від Forbes Ukraine.

Опалювальний сезон 2024-2025 буде одним із найскладніших через серйозні проблеми в енергосистемі. Проте українці точно будуть цієї зими з газом та теплом у будинках.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Олексій Чернишев заявив, що у підземних сховищах достатньо запасів газу, щоб покрити потреби як побутових споживачів, так і інших, зокрема виробників тепла та електроенергії.

Що буде з тарифами

Голова НАК "Нафтогаз" заявив, що тариф на газ для населення залишатиметься незмінним – 7,96 гривні за кубометр. Нічого не змінюватиметься щонайменше до 30 квітня 2025 року.

Популярні новини зараз
Школярі будуть вдома довше: скільки триватимуть зимові канікули Мінекономіки готує нові правила бронювання працівників: що зміниться до листопада Супермаркети порадували обвалом цін майже на 30%: що подешевшало "Сюрприз" напередодні зими: комунальники заявили про підвищення тарифу на 40%
Показати ще

Тарифи на газ. Фото: скрін youtube
Тарифи на газ. Фото: скрін youtube

Також не підвищуватимуться тарифи на доставку блакитного палива. Плата за послугу залежатиме від обсягу споживання та тарифу, встановленого газорозподільною компанією.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що тарифи на доставку газу відрізняються в залежності від оператора ГРМ, регіону і навіть населеного пункту. Чим більше населення, тим нижчий тариф і навпаки.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як отримати знижку на газ у жовтні: "Нафтогаз" дає шанс кожному.

Також наш портал інформував, щонайменше 3500 гривень: "Газмережі" почали штрафувати споживачів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на комуналку витрачатимете ще менше: "Нафтогаз" порадував українців гарною новиною.