Для наших читачів, які дбайливо охороняють свої скарбнички, є дуже корисна інформація. Справа в тому, що українці можуть отримати кілька тисяч гривень, якщо знайдуть у своїх скарбничках рідкісні монети.

І ось один приклад: 5 копійок 1992 року випуску з помилкою, за які нумізмати готові заплатити до 10 тисяч гривень. Який вигляд має потрібна монета?

На офіційному сайті продажу монет "Монети-ягідки" є пропозиція щодо купівлі 5 копійок за суму від чотирьох до 10 тисяч гривень.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

В Україні є безліч монет, які мають попит у колекціонерів. Це не тільки дійсно рідкісні екземпляри, але й ті, при створенні яких були допущені помилки.

Популярні новини зараз
Українця відправили на фронт наступного дня після оновлення даних: за 2 години вже потрапив під обстріл Українцям не повністю виплатять першу "теплу" субсидію: у чому причина Супермаркети порадували обвалом цін майже на 30%: що подешевшало ТЦК отримає нові повноваження: зобов'яжуть приймати документ
Показати ще

Його особливість у тому, що під час карбування на монетному дворі було допущено невелику помилку.

"Невелика кількість монет отримала велику насічку на гурті. Саме такі 5 копійок дорого купують нумізмати. Нещодавно на аукціоні "Віоліті" 5 копійок продали за 10 тисяч гривень", - йдеться в оголошенні.

5 копійок НБУ, фото: "Монетки-ягідки"
5 копійок НБУ, фото: "Монетки-ягідки"

Там же вказані інші особливості цієї монети 1992 року випуску. Крім великих насічок на гурті, у екземпляра середній зуб тризубця має потовщення у верхній частині. Також одиниця в даті має "хвостик", а гроно номер 2 зображено у формі трикутника.

Нагадаємо, українську копійку продали дорожче за сто тисяч гривень: що в ній особливого.

Раніше повідомлялося, за одну копійку заробите десятки тисяч: з якою дрібницею можна миттєво розбагатіти.

Також, раніше можна було купити пачку сухариків, а 2024 року за цю монетку дають 10 тисяч гривень.