З 1 жовтня 2024 року встановили оновлені тарифи на тепло та гаряче водопостачання для кількох категорій споживачів. Про це повідомляє сайт міста Чернігів.

Виконавчий комітет міськради Чернігова ухвалив кілька рішень, які стосуються встановлення тарифів на тепло та гарячу воду у період з 1 жовтня 2024 року по 30 вересня 2025 року.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Ціна зросте різні суми, залежно від теплопостачальника. Нові тарифи діятимуть для кількох категорій: "бюджетних організацій", "інших споживачів" та релігійних організацій.

Перерахували розцінки на тепло та гарячу воду також для населення, але різницю, як і минулого року, компенсуватиме держава. Тому змін у платіжках не очікується.

Популярні новини зараз
Продай майно – заплати за комуналку: українці вийшли на новий рівень бідності Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати Ціни різко пішли вниз: вартість нерухомості стрімко падає
Показати ще

"Ми сподіваємося, що буде відповідна постанова Кабінету міністрів Україні, як це завжди було, і буде проведена компенсація різниці підприємствам", - заявив віцемер Віктор Геращенко.

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

Варто нагадати, що тарифи на тепло та гарячу воду для побутових споживачів не зможуть підвищити доки не буде скасовано мораторію. За прогнозами Нацбанку, це може статися вже у 2025 році, але опалювальний сезон 2024-2025 українці пройдуть із тарифами, що діяли станом на 24.02.2022.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення тарифу на передачу електроенергії: чи "схуднуть" гаманці простих українців.

Також наш портал інформував, що комунальні платіжки зменшаться на 25%: дають унікальну можливість.

Крім того, ми писали, як не втратити субсидію у новому опалювальному сезоні: попередження від YASNO.