З 1 жовтня українців очікують нові зміни в правилах нарахування субсидій. Тепер субсидія за жовтень буде нараховуватися лише за перші 15 днів, незалежно від того, коли почнеться опалювальний сезон.

Однак, варто зазначити, що у жовтні сума для тих, хто вже отримував субсидію раніше, не зміниться. Новий перерахунок заплановано на листопад, коли вже врахують тарифи на опалення та інші послуги.

Тарифи на комуналку, субсидії / фото: ЦКС
Тарифи на комуналку, субсидії / фото: ЦКС

Субсидія надається тим родинам, які не можуть самостійно оплачувати комунальні послуги. Із 1 жовтня нові правила дозволять отримати виплати вже за перші дні опалювального сезону, навіть якщо він ще не розпочався в повній мірі. Таким чином, люди отримають частину коштів на оплату комунальних послуг за жовтень у листопаді, з урахуванням змін у тарифах.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати Штраф за відмову від ВЛК скасують: хто уникне покарання за порушення військового обліку Ціни різко пішли вниз: вартість нерухомості стрімко падає
Показати ще

Попри ці зміни, розмір виплат за жовтень для тих, хто вже раніше отримував субсидію, залишиться таким самим, а нові розрахунки відбудуться пізніше. Виплати за опалення будуть перераховані з урахуванням першої половини жовтня, а остаточна сума з'явиться на рахунках уже в листопаді.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Хто має звернутися за новими субсидіями? Це ті, хто вперше подає документи на отримання допомоги, кому раніше відмовили в субсидії через борги чи відсутність доходів, або ж хто змінив склад родини чи соціальний статус. Також важливо, що ті, хто подавав заяву на припинення субсидії на літо, можуть знову звернутися для її отримання на зимовий період.

Раніше ми повідомляли, нові ціни на тепло вже з 1 жовтня.

Нові заборони боржникам по ЖКП- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, "Зимова" комуналка подорожчає для частини споживачів.