"Укрпошта" повідомила про підвищення вартості марок, конвертів та карток, і вже з 1 жовтня 2024 року на них почне діяти податок на додану вартість (ПДВ) у розмірі 20%. Такі зміни стали наслідком оновленого Податкового кодексу України, і це вплине на вартість поштових послуг як всередині країни, так і за кордон.

Тепер пересилання звичайного листа в межах України вагою до 50 грамів (з маркою U) обійдеться у 18 гривень з урахуванням ПДВ. Якщо ж мова йде про реєстрованого листа чи простого, вага якого від 50 до 250 грамів (з марками F або M), то його вартість зросте до 36 гривень з ПДВ. Повідомляє РБК-Україна.

Укрпошта. Фото з відкритих джерел
Укрпошта. Фото з відкритих джерел

Зміни торкнуться і міжнародних відправлень, де ціни залежать від курсу Нацбанку. Наприклад, відправити поштову картку за кордон (вагою до 20 грамів з марками A або G) коштуватиме 1 долар + 20% ПДВ. Для непріоритетних листів (до 50 грамів з марками N або W) вартість складе 1,50 долара + 20% ПДВ. За додаткову марку (марка P) доведеться заплатити 5 доларів + 20% ПДВ.

"Укрпошта". Фото: скрін youtube
"Укрпошта". Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному В Україні анонсували найбільший перерахунок пенсій: у кого виплати зростуть одразу на 60% Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Також зміняться ціни на марковані конверти:

  • Конверти форматів C6, DL з марками U або V – 21,6 грн
  • Конверти таких же форматів з маркою F – 39,6 грн
  • Конверти формату C5 з маркою M – 40,8 грн

Крім того, "Укрпошта" припинила приймати відправлення з післяплатою готівкою від фізичних осіб-підприємців ще з 30 серпня. Це означає, що розрахунки тепер відбуваються за іншою схемою.

"Укрпошта". Фото: скрін youtube
"Укрпошта". Фото: скрін youtube

Не варто забувати й про те, що "Укрпошта" продовжує допомагати жителям прифронтових територій, надаючи безкоштовну доставку ліків. Ця послуга діє у віддалених населених пунктах, де немає аптек або потрібних медикаментів. Ліки можна замовити з доставкою до відділень "Укрпошти", однак ця опція доступна лише в окремих регіонах.

Раніше ми повідомляли, повістки почали розсилати "Укрпоштою".

Адвокат пояснив, чим обернеться посилки "Укрпоштою"- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, українці можуть зекономити на поштових відправлень.