Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є відразу кілька важливих новин. Справа в тому, що ближче до кінця вересня великі українські супермаркети відновили цінники на молочну продукцію.

Так, українські споживачі зіштовхнулися із змінами цін на молочну продукцію. Аналіз ринку показує, що вартість основних молочних продуктів зазнала деяких коливань порівняно із серпнем того ж року.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на молочку. Фото: скрін youtube
Ціни на молочку. Фото: скрін youtube

Вартість молока

Молоко, яке є базовим продуктом для багатьох сімей, продемонструвало різноспрямовану динаміку. Ціна на молоко "Простонаше" жирністю 1% знизилася на 2,53 гривні, досягнувши позначки 40,67 грн. за 900мл. Водночас жирніше молоко "Яготинське" (2,6%) подорожчало на 2,99 гривні, і тепер його середня вартість становить 47,59 грн. за такий самий обсяг.

Популярні новини зараз
Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці Пенсії не буде – платитимуть "сльози": хто з українців приречений на старість у злиднях Нові правила для українців 60+: як збільшити пенсію в кілька разів Ця добавка робить каву небезпечною для здоров'я: пийте на свій ризик та страх
Показати ще

Ціни на молоко, скріншот: Minfin
Ціни на молоко, скріншот: Minfin

Вартість сиру

Сир "Простонаше" з 9% жирністю також зазнав цінових змін. Його вартість зросла на 2,95 гривні, досягнувши 80,79 грн. за упаковку 300 грамів. Це підвищення може бути чутливим для бюджету багатьох українських сімей з огляду на популярність сиру у щоденному раціоні.

Ціни на сир, скріншот: Minfin
Ціни на сир, скріншот: Minfin

Вартість сметани

Сметана "Президент" із жирністю 15% також не уникла цінових коливань. Її вартість збільшилася на 4,19 гривні, і тепер 350-грамове впакування в середньому коштує 45,64 грн. Це найбільш помітне підвищення серед молочних продуктів, що розглядаються.

Ціни на сметану, скріншот: Minfin
Ціни на сметану, скріншот: Minfin

Нагадаємо, помідори – дорожчі, огірки – дешевші: ціни на овочі увійшли до зони "турбулентності".

Раніше повідомлялося, сир – 500 грн, сметана – майже 50 грн: молочка перетворюється на дорогий делікатес.

Також, хвиля подорожчання зачепила продукти першої необхідності: скільки зараз коштують популярні крупи та макарони.