Минулого тижня в Україні спостерігалося зростання цін на багато овочів, зокрема моркви та цибулі, що пов'язано з поганою погодою та зменшенням їх кількості на ринку. Ціна на моркву зросла з 13 до 15 гривень за кілограм.

Аналітики EastFruit розповіли, що основною причиною підвищення цін є зменшення доступності овочів. Внаслідок сильних дощів на півдні України подорожчала також цибуля, її ціна піднялася з 13 до 15 гривень.

Салат з моркви та гарбуза, скріншот: YouTube
Салат з моркви та гарбуза, скріншот: YouTube

Вартість картоплі зросла до 14-18 гривень за кілограм, у порівнянні з 10-13 гривнями минулого тижня. Огірки стали винятком: їхня ціна знизилася з 45-50 гривень до 35-45 гривень.

Тим часом солодкий перець подорожчав до 45-65 гривень за кілограм, в той час як ціни на цвітну капусту знизилися з 50-75 до 45-50 гривень, а пекінської капусти – з 40-45 до 35-40 гривень.

Популярні новини зараз
Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки Нацбанк вводить революційні обмеження: перекази з картки на картку за новими правилами Німеччина запровадила новий статус для українців: дозволять залишитись в країні назавжди "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Болгарський перець
Болгарський перець

Брокколі, навпаки, подорожчала з 50-85 до 70-90 гривень, а баклажани зросли в ціні з 20-22 гривень до 30-32 гривень за кілограм. У сегменті зелені ціни на зелена цибуля знизилися з 100-180 гривень до 80-150 гривень.

Приготування крем-супу з броколі, фото sovkusom
Приготування крем-супу з броколі, фото sovkusom

Щодо фруктів, більшість з них подорожчали, окрім апельсинів, ціна на які зменшилася з 55-80 до 53-75 гривень. Зростання цін на овочі викликає занепокоєння серед покупців, особливо з наближенням холодів, коли ціни можуть ще більше зрости.

Нагадаємо, запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни

Раніше ми писали про те, що яких захворювань можна уникнути, з'їдаючи по одному банану на день: ви здивуєтеся

Крім того, Знай.ua повідомляв, дозрівання триває: де зберігати яблука після збирання, щоб вони були соковитими та ароматними