Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України пропонує низку сервісів, які значно спрощують вирішення питань та онлайн доступ до пенсій, субсидій та інформації.

Створено електронний кабінет, в якому керівники комунальних підприємств, асоціації та оператори можуть отримати інформацію про тарифи та внески.

Пенсіонерка з телефоном в руках
Пенсіонерка з телефоном в руках

Як повідомляє прес-служба Головного управління Пенсійного фонду в Донецькій області, послугами цього веб-порталу можуть скористатися всі громадяни, які досягли 18-річного віку. На головній сторінці розміщено перелік усіх доступних послуг, що надаються дистанційно.

Пенсіонерка з телефоном в руках
Пенсіонерка з телефоном в руках

Популярні новини зараз
Пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати" Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно Комуналка злетить на 75%: українцям порадили затягнути паски та попрощатися з заначками
Показати ще

Ось кілька найбільш затребуваних послуг, які пропонує портал:

  1. Призначення та перерахунок пенсій — ви можете подати заяву на отримання пенсії за віком, у зв'язку з втратою годувальника, за інвалідністю чи за вислугу років, а також попросити про перерахунок, якщо вже є пенсіонером.

  2. Заява на житлову субсидію або пільгу — подайте різні заяви для отримання субсидій та пільг, а також перевірте статус своїх заяв.

  3. Отримання електронних довідок з QR-кодом — отримайте інформацію про ваш стаж, заробітну плату чи розмір пенсії у вигляді електронних довідок, які є аналогом звичайних паперових документів.

  4. Переведення виплат з пошти в банк — зручний спосіб отримувати свої гроші.

  5. Доступ до електронної трудової книжки — всі ваші записи зберігаються в електронному вигляді.

  6. Заява на страхову виплату — подайте заявку на отримання страхових виплат.

  7. Е-кабінет страхувальника — сервіс для юридичних та фізичних осіб-підприємців.

  8. Подання заяв-розрахунків за листами непрацездатності — легко та швидко.

  9. Електронний кабінет нотаріуса — для нотаріусів.

  10. Договір про добровільну оплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

  11. Пенсійний калькулятор — щоб легко розрахувати майбутні виплати.

Крім того, для підприємств та організацій, які надають комунальні послуги, створено електронний кабінет, через який можна отримати інформацію від Пенсійного фонду щодо тарифів і внесків на житлово-комунальні послуги. Таким чином, всі ці сервіси допоможуть заощадити ваш час та зробити процес взаємодії з Пенсійним фондом більш зручним.

Раніше ми повідомляли, якщо ви отримуєте менше вам недоплачують.

Субсидії на ЖКП, хто може розраховувати на допомогу- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, українцям готують революція у сфері ЖКП.