Парламент Швейцарії підтримав ініціативу створення платіжної системи для прохачів притулку, яка передбачає використання спеціальних дебетових карток. Ця система покликана унеможливити переведення соціальної допомоги в готівку або її відправку на батьківщину.

За це рішення проголосували 128 депутатів, тоді як 59 були проти, зокрема представники лівих партій. Зараз Федеральна рада має визначити, як підтримати кантони в реалізації цієї системи. У кількох з них уже тривають дебати щодо можливості видачі кредитних або дебетових карток замість готівки.

Українські біженці в Швейцарії
Українські біженці в Швейцарії

Андреас Гларнер зі Швейцарської народної партії сказав, що метою карток є забезпечити цільове використання соціальних виплат та запобігти відправленню грошей додому.

Однак представники лівих партій попереджають, що існуюча соціальна допомога вже ледь покриває повсякденні потреби прохачів притулку.

Популярні новини зараз
В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Швейцарія, фото 1+1
Швейцарія, фото 1+1

Крім того, Конференція кантональних директорів у справах соціального забезпечення виступає проти платіжних карток, вказуючи на можливі труднощі у їхньому впровадженні і наголошуючи, що прохачі зможуть легко обійти обмеження, перепродаючи товари, куплені за картки.

Нагадаємо, українські картки за кордоном: скільки коштує зняти готівку і як не втратити всі гроші

Раніше ми писали про те, що українців у Польші змусять витрясти гаманці: за що здиратимуть найбільше грошей

Крім того, Знай.ua повідомляв, українцям обмежили використання банківських карток: більше не дозволять деякі покупки