У Міністерстві освіти України розглядають ініціативу скоротити максимальний термін відсутності дитини в школі без поважної причини. На сьогоднішній день учням дозволено пропускати уроки до 10 днів без медичної довідки або заяви від батьків. Проте в Міністерстві пропонують зменшити цей період до 5 днів.

Головна мета цієї ініціативи – полегшити роботу соціальних служб, які зможуть швидше виявляти сім'ї, де батьки не приділяють достатньо уваги навчальному процесу дітей. Це дозволить вчасно реагувати на можливі проблеми та повідомляти про них відповідні державні органи.

Школярі на уроці
Школярі на уроці

Міністерство навіть запустило громадське обговорення цієї пропозиції, отримавши приблизно сотню листів від громадян. Однак більшість із них висловили негативні відгуки щодо цієї ідеї. Учасники обговорення не підтримали скорочення терміну відсутності і виступили проти інформування поліції про дітей, які не відвідують школу без поважних причин.

На даний момент ініціатива залишається на етапі обговорення, і, ймовірно, найближчим часом не буде ухвалена. Батьки й надалі зможуть не пускати дітей у школу на кілька днів без необхідності надавати довідку від лікаря чи офіційні документи. Однак триваліші пропуски мають бути підтверджені заявою або медичною довідкою.

Популярні новини зараз
В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Нагадаємо, що українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Раніше ми розповідали про підсилення тривоги чи саморозвиток: як соціальні мережі насправді впливають на людину

Також, українським дітям у Польщі платитимуть грошову допомогу: які умови