Розмір заробітної плати – один із головних показників, який впливає на розмір пенсії. Скільки можуть отримувати українці на заслуженому відпочинку при умові отримання мінімальної зарплати, йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Пенсійний фонд розраховує пенсію виходячи з обсягу страхового стажу, розміру сплачених соцвнесків та середньої заробітної плати за останні три роки перед виходом на заслужений відпочинок.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Так, українці з мінімальною заробітною платною та повним страховим стажем можуть отримувати пенсію у розмірі 40% від мінімальної зарплати. Враховуючи, що мінімальна зарплата у 2024 році становить 8000 гривень, мінімальна пенсія має становити 3,2 тисячі гривень. Проте Кабмін затвердив мінімальний розмір пенсійної виплати на рівні 3,37 тисячі гривень.

Отримання пенсії. Фото: скрін youtube
Отримання пенсії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Нагадаємо, що повний страховий стаж становить мінімум 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Якщо людина при досягненні 65 років не має достатньо стажу, то вона може отримувати мінімальну пенсійну виплату у скромнішому розмірі - 2,72 тисячі гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перерахунок пенсій: співробітники Пенсійного фонду виходять на зустрічну перевірку, українців попередили.

Також наш портал інформував, якщо отримуєте менше – вам недоплачують: скільки маємо платити різним категоріям пенсіонерів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, співробітники Пенсійного фонду довели хворого клієнта до краю: вривалися в квартиру і допитували колег.