Для деяких українців зміняться тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення.

Подорожчання торкнеться мешканців міста Бердичів у Житомирській області. Рішення щодо підвищення тарифів оприлюднив виконком Бердичівської міської ради. Воно буде розглянуто на підставі Закону "Про місцеве самоврядування в Україні", а також низки постанов Кабміну.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Спочатку "Бердичівводоканал" надавав такі розрахунки: тариф на водопостачання та транспортування мав зрости до 57,12 гривні за кубометр, каналізація - до 25,38 гривні за куб. Разом – 82,50 гривні за куб води.

Проте міське комунальне підприємство провело перерахунок, згідно з яким нові економічно обґрунтовані тарифи становитимуть:

Популярні новини зараз
Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це" Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще
  • централізоване водопостачання – 41,22 гривні за кубометр з урахуванням ПДВ;
  • централізоване водовідведення – 15,42 гривні за кубометр з урахуванням ПДВ.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Загальна сума становитиме 56,64 гривні за кубометр, що помітно нижче від початкових планів водоканалу.

Зазначається, що рішення про нові тарифи набуде чинності після ухвалення виконкомом відповідного рішення та офіційного оприлюднення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифний зашморг затягується: кому доведеться більше платити за воду та каналізацію.

Також наш портал інформував, комунальники грабують українські сім'ї платіжками у 50 тисяч за тепло, воду та газ: як врятуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшать тариф і запровадять додатковий платіж: осіння комуналка забере останні заначки.